Καταγγελίες για βασανισμούς στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Το σουτ των ονείρων σου!
Απρίλιος 10, 2014
Ούτε με Τότεναμ ο Μήτρογλου
Απρίλιος 17, 2014

Καταγγελίες για βασανισμούς στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

163AAD2C64D0E961754F6F84203DC059Για «στρατόπεδα συγκέντρωσης» μιλούν ΚΕΕΡΦΑ και Πακιστανική Κοινότητα

Βασανισμούς στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, και ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ.Οι κ.κ. Κωνσταντίνου και Ασλάμ αναφέρθηκαν συγκεκριμένα σε δυο περιπτώσεις: Η πρώτη αφορά την καταγγελία για βασανισμό με ηλεκτροσόκ του Νταούτ Αχμέτ, επειδή, όπως αναφέρθηκε, αρνήθηκε να υπογράψει την οικειοθελή αναχώρησή του από τη χώρα. Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση για το συμβάν, αλλά όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, δέχθηκε πιέσεις για να την αποσύρει, γεγονός που δεν έγινε.

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά μια εξήγηση για το ότι δεν έχει βγει ακόμα πόρισμα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγει έρευνα, δεδομένου, όπως αναφέρει, ο μηνυτής αναγνώρισε δύο αστυνομικούς ενώ το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013. Ο κ. Κωνσταντίνου, σημείωσε πως ο καταγγέλλων έχει βρεθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο στόχαστρο και έχει καταθέσει αντίστοιχες μηνύσεις για ξυλοδαρμό, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις των μεταναστών στα κέντρα κράτησης.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε μόνιμη βλάβη που υπέστη στα γεννητικά όργανα ο Βακίλ Αχμέτ, όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν.

Ο κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Ασλάμ ζήτησαν το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, τα οποία χαρακτήρισαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης».newsbeast.gr

 


error: Content is protected !!